Otvaranje energetskih centara - Shakti Gawain


Ovo je meditacija za isceljivanje i pročišćavanje vašeg tela, kao i za uspostavljanje toka energije. Ona je izvrsna za praktikovanje ujutro odmah po buđenju, ili na početku perioda meditacije, ili kad god poželite da budete opušteni i od­morni:

Lezite na leđa s rukama ispruženim pored tela ili sklopljenim na stomaku, sklopite oči, opustite se, dišite smireno, duboko i polako.

Zamislite da zračeća sfera zlatnog svetla okružuje vrh vaše glave. Udahnite i izdahnite duboko i polako pet puta, dok se istovremeno koncentrišete na tu sferu svet­la i osećate kako zrači s vrha glave.

Sada usmerite pažnju na grlo. Opet zamislite zlatnu sferu svetlosti kako se širi iz grla. Udahnite i izdahnite polako pet puta, uz zadržavanje pažnje na tom svetlu.

Usmjerite pažnju nadole, na sredinu grudi. Opet zamislite zlatno svetlo kako izvire iz sredine vaših grudi. Opet udahnite i izdahnite duboko pet puta i osetite energiju kako sve više jača.

Sada usmerite pažnju na solar plexus. Zamislite sferu zlatnog svetla oko sredine tela. Dišite polako pet puta.

Sada zamislite svjetlo kako sija u predjelu donjeg stomaka. Opet dišite duboko pet puta i osetite energiju svetla kako izbija i širi se.

Na kraju zamislite sferu svetla oko stopala i dišite u nju još pet puta.

Sada zamislite svih šest sfera svetla kako sijaju is­tovremeno, tako da vam telo izgleda kao niska dragog kamenja koja emitiraje energiju.

Dišite duboko, i kako izdišete, zamislite da energija teče spolja niz levu stranu tela od vrha glave do stopala. Kako udišete, zamislite kako teče uz telo, desnom stranom, od stopala do vrha glave. Kružite energijom, oko tijela na ovaj način tri puta.

Sada polako izdišite i zamislite tok energije od vrha glave preko prednjeg dela tela do stopala. Pri udisanju, osetite je kako teče na gore preko leđa do vrha glave.
Kružite ovako energijom tri puta.

Sada zamislite da se energija koncentriše oko stopala i dozvolite joj da polako teče kroz sredinu tela od stopala do glave, gde izlazi kao fontana svetlosti, i onda teče nazad spoljašnjom stranom tela nazad do stopala. Ovo ponovite nekoliko puta, ili koliko god puta to želite.

Kada završite ovu meditaciju, bićete duboko opušteni, i istovremeno osnaženi i veseli.


(Hvala što pri kopiranju teksta navodite ovaj link)